Radiateuren

Het koelen van uw motor is van levensbelang!

Dijk’s is al generaties de specialist in radiateuren. Dijk Senior is er mee begonnen, het vervangen en repareren van radiateuren. Natuurlijk is het aantal activiteiten door de jaren fors uitgebreid. Maar nog steeds is de radiateur, het koelend hart van menig voertuig, een belangrijke pijler onder ons bedrijf. Wij leveren nieuwe systemen en kunnen indien mogelijk ook uw kapotte radiateur repareren.

Oliekoelers

Oliekoelers worden ook door ons geleverd. Deze koelers worden veelal gebruikt voor het koelen van de transmissie-olie bij een auto met automaatbak en hydroliek olie voor grote machines zoals bulldozers en hijskranen. Zowel reparatie als nieuwbouw is bij ons mogelijk.

Turbokoelers en interkoelers

Voor de koeling van de inlaatlucht van motoren bent U bij ons aan het goede adres. Voor alle merken hebben wij ook weer passende inter- en turbokoelers voor U. Reparatie van deze koelers is uiteraard ook mogelijk. Voor revisie zijn deze koelers vaak niet geschikt, daar het erg arbeidsintensief werk is.

Speciaalbouw

Bij ons kunt u vele radiateuren, koelers en brandstoftanks naar wens laten bouwen. Dit geldt eveneens voor airconditioning, standverwarming en filter/overdrukcabines.

Brandstoftanks

Het repareren van stalen en aluminium brandstoftanks is bij ons ook mogelijk. De tanks worden van binnen helemaal gereinigd, ontgast en gedroogd. Daarna beginnen wij met de reparatie van deze tanks. Voor een benzinetank is de reparatietijd minimaal 20 uur, daar er veel tijd nodig is om de tanks te ontgassen i.v.m. explosiegevaar. In overleg is ook nog een roestwerende beschermingslaag aan de binnenzijde en / of de buitenzijde van de tank mogelijk.

Warmtewisselaars

Voor het leveren en repareren van warmtewisselaars bent U ook op het juiste adres. Warmtewisselaars hebben wij ook in verschillende vormen en maten, enkel alleen voor de mobiele sector; dus niet voor de grote industrie. Wel is het mogelijk Uw (industriële) warmtewisselaar te laten reinigen. De warmtewisselaar wordt daarvoor helemaal gedemonteerd en de onderdelen worden vakkundig gereinigd. Daarna is Uw warmtewisselaar weer zo goed als nieuw. Ook bij warmtewisselaars is speciaalbouw mogelijk. Neem bijvoorbeeld een dieselmotor die gebruikt wordt voor het aandrijven van een beregeningspomp in de landbouw. De motor kan gekoeld worden met een warmtewisselaar die het koelwater van de motor koelt met het opgepompte grondwater.