Ultra-Hogedruk Reiniging

Voor Rookgaskoelers en Rookgascondensors

Vervuiling van Rookgaskoelers en condensors van Warmte-Kracht-Koppelingen is voor alles de oorzaak van een hoger brandstofgebruik en snellere slijtage. Dijk’s Reinigingstechniek kan met een mobiele installatie op een daarvoor ingericht truck bij u op lokatie de installatie reinigen zodat het rendement weer op het gewenste niveau komt. En dat is direct meetbaar!

ultra-hogedruk-truck-dijks

Een goede voorbereiding

We komen met onze mobiele ultra-hogedruk unit naar u toe en hebben tevoren uw installatie goed bestudeerd. Onze ultra-hogedrukinstallatie genereert 1500 Bar en gebruikt een schroefcompressor voor de slangaandrijving met een capaciteit van 850 L/Min.

Veiligheid staat voorop

De installatie wordt veilig gesteld en we verwijderen het isolatiemateriaal van de koeler en demonteren de eindkappen en controlemangaten. We bakenen een zone af waar niemand mag komen tijdens het werk en bouwen onze installatie op. Beide medewerkers controleren alle veiligheidsvoorzieningen en starten de hogedruk pomp op. Tijdens het reinigen blijft de spuiter de kruipslang bedienen en houdt de machinist de installatie onder controle.

100% Schoon

Het voordeel van pneumatisch boven handbediend werken is dat er een roterende frees/polijstkop voor op de kruipslang zit, die in combinatie met de slangaandrijving een brandschone pijp garandeert van begin tot eind. De pneumatisch aangedreven slangtransporteur beweegt de kruipslang steeds met dezelfde snelheid door de pijpen.

Alles weer in nieuwstaat

Als alles schoon is worden de deksels weer gemonteerd met nieuwe pakkingen en gaat de isolatie terug om de warmtewisselaar.

De afwerking

Ook de werkvloer, condensput en condensleidingen maken wij voordat we gaan goed schoon.

Een nieuwe start met een hoog rendement

De blokkeringen kunnen van de installatie en deze kan meteen weer worden opgestart.

Opleiding en certificering

Onze medewerkers hebben de opleiding ‘Ultra-Hogedruk Spuiter’ en ‘Ultra-Hogedruk Machinist’ gevolgd. Zij zijn S.I.R. en V.C.A. gecertificeerd. Goed en veilig schoon, een prettig gevoel… voor u én voor ons!