Retrofit voor Old- of Youngtimer!

doorEric Dijk

Retrofit voor Old- of Youngtimer!

Een tijdje geleden wou Marty McFly de Airco van zijn DeLorean aanzetten, het was een regenachtige dag en de auto had al jaren stil gestaan. Marty wou snel op weg naar zijn vriend Doc voor een reunie na al die jaren. De ramen waren beslagen, het interieur een beetje vochtig… maar goed dat Doc er vroeger Airco in had gebouwd. Helaas voor Marty, doordat de DeLorean zo lang had stil gestaan was er een lekkage ontstaan en werkte die Airco niet meer! dat komt omdat er jaren geen olie meer is rond gepompt en de afdichtingen poreus zijn geworden.

Voor Marty McFly was het geen probleem!

Hij belde Doc, en die verwees hem naar mij (Dijk’s in Maasbree), de specialist in het ‘Retrofitten‘ van Airco’s in Old- en Youngtimers. In die oudere modellen zit nog R12 koudemiddel… en die kunnen eigenlijk geen service meer krijgen omdat R12 niet meer beschikbaar is.

Volgens Doc was dan ook de beste oplossing het ‘retrofitten’ naar het nieuwe koudemiddel R 134a. En dat is wat wij bij Dijk’s in Maasbree doen, oude Airco-installaties ombouwen voor het gebruik van nieuw gas. Dat is geen goedkope reparatie, maar wel één die goed uitgevoerd moet worden… door specialisten zoals bij Dijk’s. Is er een goedkopere oplossing mogelijk, dan bespreek ik die met u persoonlijk. Dan leg ik u precies de voor- en nadelen uit!

De DeLorean van Marty bij Dijk’s

Klik op de plaatjes voor een vergroting!

Deel dit bericht van Dijk's

Over de auteur

Eric Dijk administrator

Hoi, ik ben Eric Dijk, eigenaar van de Dijk's Groep.

Geef een reactie