Retrofit Airco

Airco voor Old- en Youngtimers

Old- en Youngtimers zijn veelal kostbare auto’s die veel én lang stil staan. En als de auto niet gebruikt wordt, dan heeft de airco veel te lijden. De oorzaak is eigenlijk erg logisch, omdat er geen koudemiddel wordt rondgepompt loopt er ook geen olie door het systeem. Die twee zijn aan elkaar gekoppeld. En doordat die olie stil staat zullen meerdere slangen, verbindingen en afdichtingen ‘droog’ komen te staan. Het gevolg is dat deze diffuus/poreus worden. De ontstane lekkages verhinderen een goede werking.

Retrofit DeLorean

Oud en nieuw koudemiddel

Een ander probleem bij Old- en Youngtimers is dat het koudemiddel R 12 van voor 1992 niet meer te ‘servicen’ is. Deze airco’s moeten worden omgebouwd (Ge-Retrofit) naar het nieuwe koudemiddel R 134a. Dit zijn geen kleine, goedkope aanpassingen. En ze worden dan ook vaak niet goed en volledig uitgevoerd. Een slecht uitgevoerde ‘Retrofit’ kost u uiteindelijk nog meer geld en brengt een berg ergernissen met zich mee!

Laat uw Old- of Youngtimer door ons bekijken

Wij kunnen u goed informeren en adviseren bij het maken van de juiste beslissing. Moet u voor een retrofit van de airconditioning gaan, of kunnen we samen voor een betaalbare, andere oplossing kiezen. Maak een afspraak voor een persoonlijke kennismaking… met u… en met uw Old- of Youngtimer!