Airconditioning Voertuigen

Airconditioning voor aangenaam reizen en werken!

De investering in airconditioning is er één die snel extra rendement oplevert door een hogere productiviteit en meer veiligheid. Lees hieronder over de voordelen voor de verschillende soorten voertuigen. Heeft u advies nodig, neem gerust contact op met Dijk’s in Maasbree.

Airco stuk? Vraag een second opinion bij Dijk’s

Airconditioning auto second opinion
Als uw airconditioning/compressor in de auto kapot is wil dat niet zeggen dat dit onherstelbaar is. Vaak hebben ‘gewone’ garages te weinig expertise in huis om een mogelijke oplossing te zien, en dan grijpt men vaak naar dure vervanging… of u blijft zitten met een slecht of niet werkende airco. Het komt zelfs regelmatig voor dat airco’s door verkeerd uitgevoerd onderhoud stuk gaan… waarom dan niet meteen naar een échte specialist? De autoriteit op het gebied is Dijk’s in Maasbree… maak gerust die afspraak voor een second opinion!

Airconditioning in uw Auto

Een goed werkende airco in je auto is wel zo aangenaam. Dit verhoogt niet alleen je comfort, maar zorgt er ook voor dat je als bestuurder fris achter het stuur zit. Ook in de winter is je airco onmisbaar, namelijk om beslagen ruiten te verhelpen. Plan dus nu je airco-onderhoud.

Bijna alle voertuigen worden geleverd met airconditioning. Deze wordt bij elektrische / hybride voertuigen ook gebruikt voor het koelen van de accu’s tijdens het laden. Onze specialiteit is het onderhouden & repareren van deze systemen met originele onderdelen tegen betaalbare prijzen. Wij kunnen uiteraard ook goedkopere imitatie-onderdelen leveren, dit gebeurd pas na goed overleg met u als klant.

Wij hebben alle benodigde service stations en gereedschap voor koudemiddelen zoals R12, R 134a, R 134a  Hybride, R 1234 YF, R 32, R 407, R 410.

Sinds de introductie van de variabele compressor is het steeds belangrijker geworden dat het airco systeem extra goed wordt onderhouden. Een airco systeem mag max. 10% koudemiddel-vulling verliezen per jaar. Als dit door een lekkage sneller gaat zal de compressor slechter gesmeerd en gekoeld worden hetgeen resulteert in overmatige slijtage welke zorgt voor veel rondvliegend slijpsel in het gehele systeem, waarbij het alleen vervangen van de kapotte onderdelen niet voldoende zal zijn! Als dit gebeurd is het erg belangrijk dat er goed wordt gespoeld, dat wordt vaak onderschat.

Koel in de Camper met Airco

Heerlijk op reis met de Camper, naar warme streken… genieten van het zonnetje, de buitenlucht, de reis door fraaie streken. Maar die warmte in het zonnige zuiden kan in een Camper een fors probleem worden. Niet als u aan het rijden bent, want dan is de standaard airco van de Camper voldoende voor een aangenaam klimaat. Maar na een dagje aan het strand komt u terug bij uw Camper die dan de hele dag in de stekende zon heeft gestaan. U maakt de deur open… en een alles verzengende hitte komt u tegenmoet. En dat is niet te verhelpen met die standaard airconditioning!

Hiervoor heeft u een airconditioning nodig die wordt aangedreven door de walspanning. En deze worden meestal onder een bank of op het dak gemonteerd. Met zo’n vakkundig geïnstalleerde airco is de reis door warme streken niet alleen onder het rijden een genot, maar ook tijdens uw nachtrust! Stap ’s morgens fris, vrolijk en goed uitgerust uit uw bed, klaar voor een nieuwe dag, een nieuwe reis met uw Camper.

Airconditioning in uw Vrachtwagen

Een gezonde werknemer begint met een gezonde werkomgeving! En daar kan men in de transportwereld niet meer buiten de airconditioning. Een goed klimaat in de cabine zorgt ervoor dat de chauffeur geconcentreerd en energiek zijn verantwoordelijk werk kan doen.

Veiligheid en gezondheid worden voor de chauffeur en zijn omgeving naar een hoger niveau gebracht…..en dat merkt de werkgever uiteindelijk in de kosten! En als daardoor de productiviteit ook stijgt spreken we toch zeker over een win-win situatie!

Airconditioning in uw Touringcar

Een reisgezelschap op weg naar een bestemming in het zonnige Zuiden. Kunt u zich dat voorstellen zonder een goed werkende airconditioning in de touringcar. Uitval van deze noodzakelijke klimaatbeheersing zal meestal leiden tot een behoorlijke onvrede bij uw gasten. En niet alleen bij hoge temperaturen, denk ook aan de hogere veiligheid door een beter zicht bij vochtig, kil weer. Laat het onderhoud en de vakkundige reparatieover aan een deskundige partner, Dijk’s in Maasbree.

Airconditioning voor machines in het Grondverzet

Medewerkers die in een grondverzetvoertuig zitten hebben door de stof in de werkomgeving niet altijd de mogelijkheid om ‘een raampje open te zetten’. Het goed functioneren van de airco is een voorwaarde voor een aangename werkomgeving. Daarnaast hebben airco-installaties onder deze omstandigheden veel last van stof en vergen dan ook een specifiek, periodiek onderhoud. Laat u vrijblijvend door Dijk’s adviseren.

Airconditioning voor machines in de Wegen- en Landbouw

Dit is geen luxe meer maar een noodzaak om de concentratie vast te kunnen houden en de werkplek aangenaam te houden. We hebben te maken met grote machines die bij verlies van concentratie een potentieel gevaar kunnen zijn voor de omgeving. Airconditioning draagt bij aan een hogere veiligheid.

Airconditioning in de Heftruck

Heftruckchauffeurs rijden vaak door verschillende klimaatzones, door een hal, buiten in het zonnetje of in de regen… koelcel in en  uit, vriescel in en uit… zonder airconditioning is dit een aanslag op hun gezondheid waardoor een hoger uitval de kosten voor uw bedrijf ten deel kan vallen. En vergeet de veiligheid niet! Door snel wisselende omstandigheden kan een heftruckchauffeur eerder vermoeid raken. En het rijden door koude, vochtige ruimtes zorgt door het beslaan van de ruiten voor minder zicht! Een airco die de temperatuur en vochtigheid op een bekwaam niveau kan houden is dan ook een ‘must’ voor een betere prestatie, maar zeer zeker ook voor een hogere veiligheid.